ASPARTAAM is VERGIF (E951)

donderdag 11 mei 2023

 

 

Beste familie en vrienden, misschien wisten jullie dit al, maar jullie vrienden niet, geef het hen dan, het kan van levensbelang zijn, zoals hieronder is beschreven.

 

Onderstaand verhaal kreeg ik via mail binnen:

 

========================================================================================

ZOET VERGIF, EEN "MUST" OM TE LEZEN

 

In oktober 2001 werd mijn zus erg ziek.

Ze had maagkrampen en ze had het heel zwaar.

Lopen was een enorme opgave.

Ze had al haar krachten nodig om uit bed te komen, zoveel pijn had ze.

 

In maart 2002 had ze al verschillende weefsel- en spierbiopsies ondergaan en had ze 24 verschillende medicaties voorgeschreven gekregen.

De artsen konden niet vinden wat zij mankeerde en zij had zoveel pijn en was zo ziek dat ze wist dat ze ging sterven.

Zij zette haar huis, bankrekeningen, levensverzekering etc. op naam van haar dochter en regelde alles voor de verzorging van haar jongere kinderen.

Zij wilde nog één keer echt genieten en plande voor 22 maart 2022 een reisje naar Florida (voornamelijk in een rolstoel).

 

Op 19 maart 2002 belde ik haar hoe de meest recente tests waren verlopen en zij zei dat men bij de tests niets had gevonden, maar dat men dacht dat ze MS had.

Ik herinnerde me een E-mail die een vriend me gestuurd had en vroeg mijn zus of zij soms frisdrank Light dronk.

Zij bevestigde dit en stond zelfs op het punt om een flesje open te maken.

 

Ik raadde haar aan om te stoppen met het drinken van Light drankjes en E-mailde haar het artikel dat mijn vriend, advocaat van beroep, mij had toegestuurd.

 

Mijn zus belde me binnen 32 uur na ons telefoongesprek en vertelde me dat ze gestopt was met het drinken van Light frisdrank en dat ze kon lopen.

 

De spierkrampen verdwenen.

Ze voelde zich nog wel geen 100%, maar wel stukken beter.

Ze zou met dit artikel naar haar dokter gaan en me later bellen.

Wel, ze belde me en vertelde dat haar arts verbaasd was.

 

Hij zou al zijn MS- patiënten bellen en navragen of zij kunstmatige zoetstof van wat voor soort dan ook gebruikten.

 

Kortom, zij werd vergiftigd door het Aspartaam in de Light drankjes en was letterlijk bezig dood te gaan.

 

Toen zij op 22 maart 2002 in Florida aankwam, hoefde zij nog maar 1 pil te slikken en dat was een pil tegen de Aspartaam-vergiftiging.

 

Zij is goed op weg naar een compleet herstel en ZE LOOPT, en gebruikt geen rolstoel meer.

Dit artikel redde haar leven.

 

Als er op een label  "SUIKERVRIJ" staat : VERGEET HET!!

Er zit gegarandeerd ASPARTAAM in (of een andere zoetstof).

 

Suiker is niet zo goed voor je lichaam, maar de zoetstof Apartaam is GIF.

 

Ik heb verscheidene lezingen gegeven op de Wereld Milieu Conferentie over Aspartaam, op de markt gebracht als Nutrasweet en diverse andere namen.

 

Tijdens een lezing door de "EPA" was bekend gemaakt dat er in 2001 in de USA een epidemie was van MS en "systemic lupus" (een het gehele gestel betreffende huidziekte).

Het was moeilijk te bepalen welk vergif hier de oorzaak van was.

 

Ik stond op en vertelde dat ik daar was om een lezing juist over dat onderwerp te geven.

Ik zal uitleggen waarom juist Aspartaam zo gevaarlijk is.

 

Als de temperatuur van deze zoetstof boven de 86º Fahrenheit (32º Celcius) komt, verandert de methylalcohol in de Aspartaam  in formaldehyde** en vervolgens in mierenzuur, dat op zijn beurt weer stofwisselings-zuurvergiftiging veroorzaakt .

Mierenzuur is het gif dat voorkomt in de steek van rode mieren.

 

De methanol vergiftiging lijkt heel erg veel op MS en systematische lupus.

Heel veel mensen hebben de verkeerde diagnose gekregen.

 

Ofschoon MS geen doodsvonnis betekent,  is methanol vergiftiging dat wel.

Systematische lupus komt bijna net zoveel voor als MS, vooral bij Dieet Cola en Pepsi drinkers.

 

Formaldehyde**

Toepassingen

Formaldehyde wordt gebruikt in onder andere spaanplaten, MDF, UF-isolatie en textiel (kleding, gordijnen en vitrages).

Het kan ook gebruikt worden om polymeren te maken: samen met ureum wordt bijvoorbeeld ureumformaldehyde gevormd.

 

Formaldehyde wordt in cosmetica veel gebruikt als conserveermiddel, soms in de vorm van formaline, maar vaker door gebruik van zogenaamde formaldehydedonoren: stoffen die langzaam formaldehyde afgeven.

Voorbeelden van formaldehydedonoren zijn bronopol, imidazolidinylureum, DMDM-hydantoïne en benzylhemiformal.

 

In de cosmetische industrie wordt formaldehyde veel gebruikt als ontsmettingsmiddel van installaties en verpakkingen, waardoor veel soorten cosmetica kleine hoeveelheden formaldehyde bevatten, ook als het niet in de INCI-ingrediënten declaratie genoemd wordt.

 

In diverse branches wordt formaldehyde toegepast: reactiemiddel in productieprocessen

(onder andere bij de bereiding van chemicaliën)

leer-, textiel- en tapijtfabrieken

papier- en houtverwerkende industrie

medische sector ziekenhuizen (ontsmettingsmiddel in ziekenhuiskamers, maar ook om lichamen te balsemen!)

laboratoria (ontsmettingsmiddel tegen virussen) bij de bereiding van vaccins simpele drugstests (Marquis-reagens)

 

agrarische bedrijven en drankenindustrie

Het wordt gebruikt voor het bleken en diepte reinigen van stenen opritten en terrassen, die niet direct aan de tuin grenzen (vanwege giftigheid).

Hierbij wordt gebruikgemaakt van formaline, de waterige oplossing.

Deze oplossing verwijdert ook mos.

 

Toxicologie en veiligheid

 

Formaldehyde is giftig.

Methanol is giftig doordat deze stof door het enzym alcoholdehydrogenase in de lever omgezet wordt in formaldehyde.

 

Formaldehyde is bewezen carcinogeen voor de mens.

Het carcinogene effect werd reeds duidelijk aangetoond in studies met dieren maar de epidemiologische studies bij de mens maakten nog gèèn formele conclusies mogelijk.

 

Het IARC rangschikte formaldehyde tot 2004 in groep 2A (waarschijnlijk carcinogeen).

In juni 2004 besloot een internationale werkgroep van experts om op basis van de bestaande epidemiologische studies formaldehyde in groep 1 te plaatsen, dus carcinogeen voor de mens.

 

Eén van de waarschuwingen die op pakjes sigaretten, shag en andere tabakswaren wordt vermeld is dat tabaksrook onder andere formaldehyde bevat.

 

Formaldehyde kan de ogen, neus en keel irriteren.

Er kan ook hoofdpijn en huidirritatie optreden.

Het is zelfs mogelijk om een beroepsastma op deze stof te ontwikkelen.

 

Bron:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Formaldehyde

 

Een slachtoffer weet gewoonlijk niet dat Aspartaam de boosdoener is.

Hij of zij blijft het gebruiken; de Lupus wordt zodanig geïrriteerd dat het levensbedreigend kan worden.

 

Wij hebben patiënten gezien waarbij de symptomen van systematische Lupus verdwenen zodra zij gèèn Light drank meer gebruikten.

In gevallen van mensen met MS verdwijnen de meeste symptomen.

 

We hebben veel gevallen gezien waarbij het zicht terugkwam en het gehoor aanmerkelijk verbeterde.

Dit is ook van toepassing op gevallen van tinnitus en fybromyalgie.

 

Gedurende een lezing zei ik: "Als u Aspartaam gebruikt en u lijdt aan fybromyalgie, krampen, pijnscheuten, gevoelloosheid in benen, duizeligheid, hoofdpijn, tinnitus, gewrichtspijn, onverklaarbare depressie, angstaanvallen, onduidelijk spreken, vertroebeld zicht of geheugenverlies, dan heeft u waarschijnlijk een Aspartaam-vergiftiging.

 

Mensen stonden op gedurende mijn lezing en zeiden: ik heb sommige van deze symptomen, is het omkeerbaar?

 

JA!  JA!  JA!  Stop met het drinken van Light drank en wees alert op Aspartaam op voedsellabels.

Het zit in veel producten om het zoeter te maken.

Dit is een serieus probleem.

 

Dr. Espart (een van mijn sprekers) merkte op dat zoveel mensen symptomatisch schijnen te zijn voor MS en dat, gedurende zijn recente bezoek aan een ziekenhuis, een verpleegster hem meldde, dat 6 van haar vrienden, allemaal zware Cola Light verslaafden, allen de diagnose MS hadden gekregen.

 

Dit kan geen toeval meer zijn.

 

Light dranken zijn gèèn dieetproducten.

 

Het is een chemisch gewijzigd, veelvoudig Natrium (zout) en Aspartaam bevattend product, dat juist maakt dat je verlangt naar koolhydraten.

Het lijkt er eerder op dat je juist meer gaat wegen.

Deze producten bevatten formaldehyde, wat opgeslagen wordt in de vetcellen, vooral op de heupen en dijen.

Formaldehyde is absoluut vergif en wordt voornamelijk gebruikt om lichaamsweefsels te conserveren.

 

Veel producten die wij elke dag gebruiken bevatten deze stof, die wij niet in ons lichaam zouden moeten opslaan.

 

Dr. Roberts vermeldde in zijn lezingen dat, eenmaal verlost van de "dieetproducten" en met geen beduidende toename van oefeningen, zijn patiënten een gemiddelde van 19 Engelse pond verloren gedurende een proefperiode.

 

Aspartaam is vooral gevaarlijk voor diabetici.

Wij ondervonden dat sommige artsen, die meenden dat zij een patiënt hadden met retinopathie, in feite te maken hadden met symptomen veroorzaakt door Aspartaam.

 

De Aspartaam zorgt dat de bloedsuiker oncontroleerbaar wordt.

Dientengevolge kunnen diabetici lijden aan acuut geheugenverlies tengevolge van het feit dat Aspartaamzuur en phenytalaline neurotoxisch.

 

Diabetes behandelen gaat helemaal over BALANS.

Bij diabetici passeert het Aspartaam de bloed/hersenen grens en maakt dan de neuronen van de hersenen slechter.

Het veroorzaakt dan diverse soorten van hersen-beschadiging, infarcten, depressie, manische depressie, paniekaanvallen, oncontroleerbare woedeaanvallen!!!

Consumptie van Aspartaam veroorzaakt deze zelfde symptomen ook bij niet-diabetici .

 

Documentatie en observatie onthullen ook  dat duizenden kinderen met de diagnose ADD en ADHD een complete omslag kregen in hun gedrag als deze chemische producten niet meer gebruikt werden.

 

Zogenaamde gedragsveranderende medicijnen (Ritalin e.a.) zijn niet langer nodig.

 

De waarheid is dat ze eigenlijk in de eerste plaats nooit nodig waren.

De meeste van deze kinderen werden dagelijks "vergiftigd" met juist het voedsel dat "beter voor hen zou zijn dan suiker".

 

Het vermoeden bestaat ook dat de Aspartaam in duizenden pallets met Coke en Pepsi Light drank, die gedronken werd door mannen en vrouwen in de Golfoorlog, gedeeltelijk schuld heeft aan het wèl bekende "Golfoorlog syndroom".

 

Dr. Roberts waarschuwt dat het geboortegebreken kan veroorzaken, zoals verstandelijke handicaps, als het gebruikt wordt gedurende de tijd van conceptie of de zwangerschap .

 

Kinderen lopen vooral het risico van neurologische kwalen en zouden NOOIT kunstmatige zoetstof moeten krijgen.

Er zijn verscheidene gevallen bekend van kinderen die lijden aan epileptische aanvallen en andere neurologische storingen die rechtstreeks veroorzaakt worden door het gebruik van dit dodelijke vergif.

 

Hierin ligt het probleem.

Er was een hoorzitting van het Congres waar grote bezwaren werden ingediend tegen het  gebruik van Aspartaam.

Sinds deze hoorzitting zijn er nog twee gevolgd en nog steeds is er nog niets aan gedaan.

De medicijnen en chemische lobbies hebben veel in de melk te brokkelen.

 

Helaas is het patent van  MONSANTO op Aspartaam verlopen.

Er zijn nu meer dan 5000 producten op de markt die dit dodelijke chemische product bevatten en er zullen er nog meer worden geïntroduceerd.

Iedereen wil een stukje van de "Aspartaam-cake".

 

Ik kan u verzekeren dat Monsanto, de uitvinder van Aspartaam, weet hoe dodelijk het is.

 

En is het niet ironisch dat Monsanto o.a. de Amerikaanse Diabetes Vereniging, de Amerikaanse Dieet Vereniging

en de Conferentie van het Amerikaanse College van Artsen sponsort?

 

Dit is onlangs aan het licht gebracht in de New York Times.

Bovengenoemde organisaties kunnen gèèn kritiek leveren of hun link met Monsanto bekend maken, omdat zij geld krijgen van de voedselindustrie en achter hun producten moeten staan.

 

Senator Howard Metzenbaum schreef en presenteerde een wetsontwerp, dat men label-waarschuwingen moest aanbrengen op producten die Aspartaam bevatten, vooral voor wat betreft zwangere vrouwen, kinderen en baby’s.

 

Het wetsontwerp zou ook onafhankelijke studies moeten instellen over de bekende gevaren en de bestaande problemen bij de bevolking betreffende aanvallen, veranderingen in de hersenen, neurologische veranderingen en gedragssymptomen.

 

Het wetsontwerp werd afgewezen.

Het is bekend dat de machtige medicijnen en chemische lobbies hier verantwoordelijk voor zijn door de "honden" van ziekte en dood los te laten op een argeloos en ongeïnformeerd publiek.

 

Glas Coca Cola met aspartaam en acesulfaam-K?

 

STOP DIRECT MET DRINKEN VAN LIGHT-FRISDRANKEN !

 

Na onze eerdere stukken over de kunstmatige zoetstof aspartaam en de wijze waarop dit middel door de MSM

(met name NRC Handelsblad) wordt gepushed, zijn we eens wat nader onderzoek gaan doen.

 

De bevindingen zijn alarmerend.

Extreem alarmerend.

 

Naast Aspartaam blijkt er nog een kunstmatige zoetstof te bestaan die mogelijk nog veel gevaarlijker is: acesulfaam-K (wie bedenkt zo’n naam?) ook wel aangeduid met het E-nummer 950.

Deze stof wordt met name toegevoegd aan light-producten zoals frisdranken en staat vermeld op het etiket van

Coca Cola Light.

Vrijwel altijd wordt deze stof gebruikt in combinatie met aspartaam, waarom is niet bekend.

 

Acesulfaam-K is 200x zoeter dan gewone suiker.

Over deze stof is vrijwel niets bekend!

 

Wat we vinden stemt echter niet vrolijk.

Op Engelstalige websites wordt gewaarschuwd voor improper testing en voor de aanwezigheid van het kanker-verwekkende  methyleen chloride in de stof.

 

Let wel: deze stof komt dus nog eens bovenop het ook aanwezige Aspartaam!

De Nederlandse Wikipedia wil echter van enig probleem niets weten: bij normaal gebruik zijn gèèn bijwerkingen bekend.

Wacht effe: in de stof is een uiterst gevaarlijk bestanddeel opgenomen en er hebben verder geen tests plaatsgevonden?

En dan lezen we 'gèèn bijwerkingen bekend?’

 

Het meest alarmerende zit 'm in de combinatie van gebrek aan informatie en het zwijgen van de media.

We kunnen rustig zeggen dat er een taboe heerst op kritiek op kunstmatige zoetstoffen en dat is bizar en onacceptabel.

Nog erger wordt het als we constateren dat sommige media zoals NRC Handelsblad zelfs propaganda maken voor de stoffen!

 

Dit lezen we op de site www.aspartaam.nl :

Hoe komt het dat onze medische wetenschap nauwelijks van de gevaren van Aspartaam en smaakversterkers op de hoogte schijnt te zijn?

 

Als je naar de dokter gaat en hem vraagt of het mogelijk is dat Aspartaam en smaakversterkers de oorzaak van je klachten kunnen zijn, dan denkt hij van niet en stuurt je door naar het ziekenhuis.

Hij heeft het te druk en schrijft zelf geregeld medicijnen voor met Aspartaam, zelfs aan pas geboren baby’s.

 

Terwijl er een wettelijk verbod is op het geven van smaakversterkers aan baby’s i.v.m. het ontstaan van hersenoedeem!

Misschien vindt de neuroloog van het ziekenhuis de vraag maar raar, geeft een ontwijkend antwoord en weet mogelijk zelfs helemaal niet van het bestaan van deze stoffen af.

 

Maar het wordt allemaal nog erger.

Uit een rapport van de Voedsel- en Warenautoriteit over het gebruik van kunstmatige zoetstoffen in Nederland van december 2004 blijkt dat het vooral (zeer) jonge kinderen zijn die deze stoffen binnenkrijgen via light-frisdranken, melkprodukten a la Yogo Yogo en tandpasta.

De effecten op kinderen zijn altijd veel sterker dan op volwassenen.

Zelfs dit rapport van De Staat constateert dan de zogeheten ADI (acceptabele dagelijkse inname) in veel gevallen wordt overschreden.

 

Let wel: dat deze ADI veilig is, is nergens op gebaseerd want er is immers gèèn onderzoek gedaan!

En dan wordt zelfs deze fancy-ADI nog overschreden!

Over de schadelijkheid van de stoffen zwijgt dit rapport vrijwel volledig, maar we lezen wèl het volgende:

 

Er blijkt in de Warenwet te zijn opgenomen dat kinderen tot hun zesde jaar tegen deze stoffen dienen te worden 'beschermd’.

Dat gebeurt niet, zo wordt geconstateerd.

 

Het 'regelmatig overschrijden van de ADI’ kan volgens het rapport 'een gezondheidsrisico opleveren’.

 

Er is sprake van de 'toxische effecten’ van de stoffen.

 

Hoe is het mogelijk dat in dit rapport gèèn aparte paragraaf is opgenomen over de mogelijke bijwerkingen van deze stoffen?

Waarom wordt er niet streng opgetreden bij overtreding van de Warenwet?

 

De conclusie moet in elk geval luiden dat we met opzet worden vergiftigd door een misdadige lobby van voedsel-producenten en media.

 

Mensen die hier iets aan willen doen worden op zijn best belachelijk gemaakt en op zijn slechtst gedemoniseerd.

Een andere vraag is of het aspartaam-offensief als wapen van de NWO bewust wordt ingezet om ons kapot te maken dan wel uit te roeien.

 

Auteur: Micha Kat

 

Wel, u bent nu geïnformeerd.

 

U HEEFT HET RECHT OM DIT TE WETEN!!!

PRINT DIT VERHAAL A.U.B. EN/OF E-MAIL HET AAN UW FAMILIE EN VRIENDEN ZIJ HEBBEN OOK HET RECHT OM DIT TE WETEN!!!!!!

 

Inbreng van de webmaster:

 

Reactie op dit duidelijke verhaal. 

Ik wantrouw Aspartaam en consorten al jaren. 

 

Vies verhaal: 

Jaren geleden, had ik, vooral in de zomer een onvoorstelbare last van pijn/jeuk aan mijn anus-en prostaatgebied. 

De huisarts gaf een zalf tegen schimmelinfectie, die wat verlichting gaf.

 

En ik had geen aambeien! 

Gek van de jeuk, werd ik. 

Diverse zalfjes geprobeerd, die soms wat verlichting gaven. 

Toen heb ik al een artikel gelezen, over mogelijke lichamelijke- en geestelijke klachten door het gebruik van Aspartaam.

 

We dronken frisdrank met het spul, en aten pannenkoeken, rijkelijk bestrooid ermee. 

Toen ben ik definitief gestopt met het gebruiken van het witte aspartaampoeder..

 

De klachten verdwenen geleidelijk en ik heb nu nergens meer last van. 

Tussendoor heb ik nog een paar maal Aspartaam geprobeerd, om te testen, of de klachten terugkwamen.

 

En, ja hoor, een weekje Aspartaam; en weer jeuk als de pest! 

Voor mij persoonlijk, het bewijs, dat je die rotzooi helemaal nooit moet gebruiken!

 

Waarom we er ooit aan zijn begonnen?

Wel 30 jaar geleden, zijn we een flinke periode Macrobiotisch geweest. 

Daar leerden ze je dat suiker een slecht product is, wat je beter niet zou moeten gebruiken en dat je je natuurlijke suikers, bijvoorbeeld uit fruit zou kunnen halen en lang gekookte granen.

 

Daarom zijn we toen gestopt met suiker en alles, waar suiker in verwerkt is. 

Maar na verloop van tijd, heb je toch soms behoefte, om dingen zoeter te maken: en daar was Aspartaam. . .

 

Nu ben ik wat minder angstig voor suiker en eet gerust wel eens een taartje, chocolade of ijs met suiker, maar ik voeg NOOIT suiker toe aan koffie, of thee.

Gebak, zonder suiker, maar met kunstmatige zoetstof, zal ik nooit meer kopen!

 

We eten nog wel eens een pannenkoek met bruine, of poeder suiker, zonder problemen. 

Veel suiker eten is ook beslist niet goed, denk ik.

 

TIP: Doe er uw voordeel mee!

 

Op dinsdag 21 september 2010 kreeg ik de volgende aanvulling per mail toegezonden:

 

Meer dementen in de toekomst , hoe komt dat toch ????? 

 

Wat te denken van aspartaam ??????

Hier kun je vinden in welke door "KLINK" goedgekeurde levensmiddelen en medicijnen dit vreselijke dementie veroorzakende GIF zit !!!!

 

zie:
http://www.aspartaam.nl/info/producten.html

http://www.aspartaam.nl/info/medicijnen.html

Onderwerp: Worden we vergiftigd?

HET ZOETE VERGIF!

In de jaren '70 werd er door de Amerikaanse firma Searle naar een stof gezocht die zou kunnen dienen als geneesmiddel tegen maagzweren.
Door een 'toeval', zo wordt gezegd werd ontdekt dat de chemische stof zoet smaakte.

Toen men verder ging zoeken bleek dat de stof wel 200 maal zoeter is dan normale suiker.
Het bevatte slechts een te verwaarlozen aantal calorieën en had een normale zoete smaak, dit in tegenstelling tot de al aanwezige zoetstoffen, die niet van gevaar ontbloot waren.

De kunstmatige zoetstof NutraSweet(R) was geboren.

Het duurde nog tot 1983 voordat de zoetstof door de Amerikaanse keuringsdienst van waren, de FDA, op de markt werd toegelaten.
Aan het gebruik bleken nogal wat bezwaren verbonden te zijn, zoals het ontstaan van kankergezwellen bij proefdieren.

Aangezien alle onderzoeken betaald werden door de Monsanto, die Searle had overgenomen, werden zodoende negatieve testresultaten uit de publiciteit gehouden.

Nog steeds worden negatieve reacties, in publicaties over de zoetstof 'Aspartaam' (NutraSweet) van zelfstandige onderzoekers, krachtig ontkend door betaalde onderzoekers van Monsanto.

Slechts één persoon beoordeelde dat Aspartaam vrij was van het risico op kanker -- en dat was de FDA commissaris.
Een aantal FDA onderzoekers was sterk gekant tegen goedkeuring vanwege het sterke vermoeden kanker te verwekken bij levenslang gebruik van Aspartaam.

Zodoende stemde de publieke onderzoekscommissie (met inbegrip van de voorzitter van de Amerikaanse Associatie van Neuropathologen) unaniem tegen goedkeuring.

Het wetenschappelijk team van de FDA, was eveneens tegen goedkeuring.

Kort nadat de FDA commissaris aspartaam had goedgekeurd in frisdrank, kreeg hij een zeer goed betaalde adviseurpositie bij de PR- firma van de fabrikant van Aspartaam.

Er wordt echter een gruwelijk spel gespeeld met de gezondheid van miljarden mensen.

Nu wil het feit dat niemand van de 'verantwoordelijke personen' in Amerika erkent dat er gevaar schuilt in het gebruik van aspartaam.

Ook in Nederland wordt, door allerlei instanties die ik geschreven heb, dit gevaar ontkend.
Zelfs door het Ministerie van Volksgezondheid , dat zegt dat twee onderzoeken (Lees wel TWEE onderzoeken) hebben aangetoond dat Aspartaam VEILIG is wanneer de dagelijkse hoeveelheid (ADI) van 40 mg niet wordt overschreden.

De kunstmatige zoetstof Aspartaam wordt samengesteld uit de chemische stoffen asparaginezuur, phenylalanine en methanol.
Wanneer het in het lichaam is opgenomen, wordt de methanol of methylalcohol, omgezet in formaline en mierenzuur.
Formaline is een zenuwgif, het is tevens een kankerverwekkende stof, en wordt gebruikt bij het conserveren van lichamen.

Ook wordt het gebruikt bij het uitgassen van besmette ruimten.

Phenylalanine, werkt ook als neurotransmitter en is ook een zenuwgif wanneer het niet vergezeld wordt door andere aminozuren uit eiwit.

Als we even overdenken welke mensen in onze samenleving zijn aangewezen op het gebruik van kunstmatige zoetstof dan zien we dat dit diabetespatiënten zijn.

Het gevaar dat langdurige blootstelling aan methanol met zich meebrengt voor diabetes-patiënten is n.l. een extra beschadiging van oogzenuw en netvlies waardoor gedeeltelijke tot algehele blindheid kan ontstaan, en dat bij een bevolkingsgroep die is aangewezen op het gebruik van o.a. Aspartaam.

SCHADE AAN HET GEZICHTSVERMOGEN

Aspartaam veroorzaakt schade aan het zenuwstelsel maar ook schade aan de oogzenuw, zoals blindheid en gedeeltelijke blindheid tot totale atrofie.

Dit is te verklaren uit de omzetting van de methylalcohol in o.a. formaline en is terug te vinden in de wetenschappelijke onderzoeken over formaline vergiftiging.


Op het moment dat dit vernietigende proces is begonnen, bestaat er gèèn mogelijkheid tot herstel van het zien.
Het menselijk gezichtsvermogen verzorgt 90 procent van alle intellectuele input van de hersenen en centrale zenuwstelsel.

Alle leerprocessen gedurende ons gehele leven zijn hierop gebaseerd.

Naar het ontstaan van schade aan de oogzenuw door methylalcohol is in het verleden reeds veel onderzoek gedaan.

Wanneer de zoetstof het spijsverteringskanaal binnenkomt, splitst de Aspartaam molecule zich o.a. in een stof die we kennen als methanol of methylalcohol.
Het komt de bloedbaan binnen en zodra deze deeltjes het gebied bereiken van de gezichtszenuw en het netvlies met hoge stofwisseling, ontstaat gedeeltelijke atrofie.

Het oog kan niet langer dan negentig seconden zonder zuurstof en voeding zonder dat er schade ontstaat.
De mogelijkheid bestaat van totaal verlies van het gezichtsvermogen zonder dat herstel mogelijk is.

Zeer vroeg in de behandeling, kunnen gezichtszenuw en netvlies nog gered worden.

Artsen moeten zich hiervan bewust zijn en zij dienen het chemische proces te begrijpen.

Er zijn gevallen bekend, waar de patiënt alle stadia van blind worden doormaakte door een verkeerde diagnose.

Omdat de arts denkt aan een beschadiging van de oogzenuw die veroorzaakt wordt door de gevolgen van suikerziekte, wordt meestal het hormoon 'prednison' gegeven.
Hierdoor ontstaat toename van het gewicht en een vollemaansgezicht.. echter zonder kans op herstel.

De arts wordt door de verschijnselen op een dwaalspoor gebracht, omdat hij niet van de gevaren van het langdurig gebruik van aspartaam op de hoogte is en dus gèèn idee heeft wat de oorzaak is van de desbetreffende klacht.

Daar de scheikundige stof phenylalanine schade aan de hersenen kan veroorzaken zien we symptomen als: afwijkend gevoel in armen en benen, gevoelens van lusteloosheid, schaduwen zien, het niet goed kunnen benoemen en omkeren van woorden en bepaalde gevallen van gehoorschade wordt genoemd.

Dit kan en zal zeker problemen veroorzaken bij het leren van kinderen.
Artsen dienen alert te zijn op het feit dat zich een probleem voordoet, veroorzaakt door de geneesmiddelen-industrie.

Ouders moeten de bijverschijnselen leren herkennen van dit giftige product.
Er is echter ook een heel grote groep mensen die door gewichtsproblemen vèèl met aspartaam gezoete producten zullen gebruiken.

Vooral de diverse soorten limonades en suikervrije kauwgom met Aspartaam zijn hier favoriet.
Ook deze mensen zullen ziekteverschijnselen krijgen die niet in verband gebracht zullen worden met het gebruik van aspartaam.

Op 28 juli 1983 stelde de Drankenindustrie in Amerika een 30 pagina's tellend protest op, waarin de veiligheid van Aspartaam aan de kaak werd gesteld.

Toen ze echter ontdekten dat mensen die op hun gewicht moeten letten, veel suikervrije dranken zouden drinken en dat voor de omzet van de drankenindustrie van groot belang zou zijn, waren zij opeens al hun bezwaren vergeten.

Er is nog een giftige reactie die invloed heeft op het centrale zenuwstelsel, die in verband staat met het phenylalanine niveau van het centrale zenuwstelsel.
Het veroorzaakt beschadiging van hersenen en centrale zenuwstelsel en manifesteert zich als de stofwisselings-ziekte PKU.

Voor mensen met deze ziekte kan het gebruik van aspartaam dodelijke gevolgen hebben.

Er is echter geen enkel, correct gehouden, experiment op lange termijn geweest op het gebied van heterozygote phenylketonurie (mensen die drager zijn van PKU).

Maanden tot jarenlange verhoging van het plasma phenylalanine peil kan de scheikunde van de hersenen veranderen.

Onderzoekers hebben gesteld dat mensen met bovenstaande aandoening de stof phenylalanine absoluut niet mogen gebruiken.
Echter, ook bij zwangere vrouwen kan deze stof zeer onaangename gevolgen hebben voor de ongeboren vrucht.

De stof phenylalanine wordt zeer snel door de foetus opgenomen en daar kunnen hersen-beschadigingen en beschadiging van het DNA door ontstaan.

Oud Staatssecretaris Erica Terpstra stelde in een brief: "dat het gevaar van het gebruik van phenylalanine gevoeglijk bij patiënten met PKU bekend is zodat zij van de gevaren op de hoogte zijn.

Hier halen ze dus de wijsheid weg, dat we over een aantal jaren veel meer dementen er bij zullen hebben

"Daar phenylalanine echter bij iedereen bij langdurig gebruik gevaren oplevert voor de gezondheid, vraag ik mij af of er in het belang van de Volksgezondheid in Nederland niet meer onderzoek dient te worden verricht naar een tijdbom waarvan de afschuwelijke gevolgen zich pas over jaren zullen openbaren.

Indien u bij het gebruik van Aspartaam de volgende verschijnselen opmerkt: hoofdpijn, depressie, onduidelijke spraak, geheugen verlies, verminderd gevoel in de onderbenen of pijnscheuten, evenwichtsstoornis, angstaanvallen, chronische vermoeidheid, verlies van gezichtsvermogen, opvliegingen, loslaten van het netvlies, epileptische aanvallen en hartkloppingen, plotselinge ernstige huidirritaties, dan heeft u waarschijnlijk de 'Aspartaam ziekte'!

Veel artsen stellen onterecht de diagnose Multiple Sclerose (MS) terwijl het in werkelijkheid om een vergiftiging met Methanol gaat, die zich voordoet als MS.


STOP ONMIDDELLIJK met deze gevaarlijke stof.

MS is geen doodvonnis, maar vergiftiging door methanol wel!

 

Bericht ontvangen via de nieuwsbrief van Gerrit:  gbachrem@prettel.nl 

 

Nu kom ik graag met nieuws: Onderstaand bericht dat ik vandaag ontving uit Canada, gaat over het feit dat in eerste instantie aspartaam ontwikkeld is als: Mieren-doder.

In onderstaand artikel wordt verteld dat het een "neuro-gif" is.

Zie ook:  * www.dorway.com *

 

En een ander zoetmiddel is ontwikkeld door NutraASweet (een vroeger onderdeel van Monsanto).

De naam is: Neotame. Neotame heeft dezelfde structuur als Aspartaam, alleen blijkt het nog giftiger te zijn dan Aspartaam.

Zie ook: Holisticmed.com http://www.holisticmed.com/neotame/toxin.html 

 

Uit het artikel lees ik ook dat dit product toegestaan wordt in USDA Certified Organic food. (meestal kant-en-klaar-maaltijden).

 

In USA wordt dit dus toegestaan in gecertificeerde biologische producten!

Ook in gecertificeerde koshere producten.

 

(Kijk naar de samenstelling: als daar E951 bijstaat, zit er Aspartaam in).

 

Volgens de US wet hoeft dit ingrediënt niet op de lijst van ingrediënten van een product te staan.

 

En nog iets, waar je bijna niet aan zou denken als gewone vlees-etende consument: in USA, als je je biefstukje eet,

die koe is hoogst waarschijnlijk gevoed met voedsel waar Neotame in zit.

In de veevoedingsindustrie wordt ditzelfde product "Sweetnos" genoemd (een goedkope vervanging voor natuurlijke melasse en suikers in veevoeding).

 

Zie: http://bungalowbillscw.blogspot.com/2010/12/sweetnos-monsanto-ready-to-market-super.html 

 

Het is gewoon het allerbeste als we gèèn kant-en-klare maaltijden kopen, maar zelf iets klaarmaken- en als je geen tijd hebt om te koken of geen zin, nèèm dan bijvoorbeeld maar een heerlijk gebakken eitje, natuurlijk biologisch.

 

Hartelijke groeten,

Janneke

 

Reactie van Gerrit: 

 

Beste Janneke, hartelijk dank voor je inzending!

Ja, we kunnen er niet genoeg op hameren dat al die synthetische zoetstoffen hèèl gevaarlijk voor onze gezondheid zijn.

 

Persoonlijk vind ik het nog steeds onbegrijpelijk dat de instanties waarvan je toch zou verwachten dat ze de burgers zouden beschermen tegen al dat gevaar, deze producten juist goedkeuren.

Waar zit het gezonde verstand?

Waarschijnlijk hebben ze dat niet meer.

 

Zo ook ons aller Voedingscentrum. 'Eerlijk over eten’ weet u wel?

 

Nu, zij durven hun handen in het vuur te steken voor wat betreft de veiligheid van aspartaam.

Ongelooflijk, terwijl de bewijzen van het gevaar zich blijven opstapelen.

 

Ja, Janneke, we moeten het allemaal zélf doen.

Zolang we ons verstand nog kunnen gebruiken, moet we dat beslist blijven doen! 

 

Helaas, en dat is nog steeds zo, zijn de meeste mensen kuddedieren.

Zij volgen slaafs de verkeerde adviezen op en hebben dus gèèn eigen mening. 

 

Ik kreeg van de week een prachtige uitspraak die dit mooi illustreert:

 

"Zij die altijd achter de kudde aanlopen, lopen altijd in de stront".

 

Laat deze uitspraak maar eens goed tot u doordringen!

Kies uw eigen weg.

Kies voor uw eigen gezondheid en laat u zich alsjeblieft niets wijsmaken!

Maar dat lijkt moeilijk te zijn, want zojuist werd bekend dat heel veel jonge vrouwen heden ten dagen niet weten hoe een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

 

Heel veel mensen koken niet eens meer.

 

Ja, het is écht waar: er zijn mensen die niet eens een gas- of kookstel in huis hebben.

Alles wordt kant en klaar gekocht en opgepiept in de magnetron. 

 

Bij dit soort berichten lopen toch de rillingen over je lijf?

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief van Gerrit: gbachrem@prettel.nl   (wat mij betreft: DOEN!)

Heb je ook klachten, die mogelijk aan aspartaam te wijten zijn?

 

www.aspartaam.nl

Al meer dan 16 jaar toont de webmaster van deze website aan dat z.g. "wetenschappelijke" onderzoeken, geproduceerd

door wetenschappers in dienst van de zoetstof fabrikanten niet wetenschappelijk genoemd mogen worden.

Zodra de resultaten van echt wetenschappelijk onderzoek bekend worden gemaakt, slagen de pseudo wetenschappers er vaak in om het onderzoek belachelijk te maken of in diskrediet te brengen.

Deze "pseudo wetenschappers" produceren "wetenschappelijke rapporten" naar de wensen en opdrachten van hun werkgevers.

Mijn websites worden zonder steun in stand gehouden.

Sinds juni 2006 is er een aparte website voor problemen veroorzaakt door smaakversterkers.


Stuur je klacht in zie ; http://www.aspartaam.nl/artikelen/klchtfrm.html

 

Op 10-12-2013 stond onderstaand bericht op Teletekst ▼

 

 

Mijn persoonlijke mening (webmaster) is dat als er een advies is voor een maximale inname, om geen risico te lopen voor de gezondheid, er wat mij betreft, alle reden is om een dergelijk product te vermijden.

 

Maar een ieder is natuurlijk vrij, om zijn/haar eigen keuzes te maken. . .

 

▲▲ Zelfs mieren mijden kunstmatige zoetstof!!! ▲▲

 

Als u kant-en-klare producten koopt, lees dan vooral de lijst met E-nummers eens door.

 

Wanneer er E420 staat, bevat het product: Sorbitol, als er E950 staat, zit er Acesulfaan-K in en als er E951 staat, zit er Aspartaam in.

 

Ik zou zeggen lees bovenstaand verhaal nog eens aandachtig door!

 

Toevoeging ontvangen van Jasper Alblas op 11-03-2017:

 

Aspartaam is een veelgebruikte, maar ook veelbesproken kunstmatige zoetstof.

Velen vragen zich namelijk af of ons lichaam er wèl tegen bestand is.

 

Hoog tijd om eens uit te zoeken of aspartaam een veilige zoetstof is.

Laten we eerst kijken naar wat aspartaam precies is.

 

Wat is aspartaam?

Aspartaam is een kunstmatige zoetstof.

Dat betekent dat het een chemische stof is die niet in de natuur voorkomt maar in een fabriek wordt gemaakt.

 

Aspartaam kwam in 1981 voor het eerst op de markt onder de naam NutraSweet en sindsdien is het één van de meest gebruikte zoetstoffen in voedingsmiddelen.

 

Dat komt omdat aspartaam de smaakpapillen op de tong op dezelfde manier prikkelt als suiker.

Maar in tegenstelling tot suiker bevat aspartaam gèèn calorieën.

Vandaar dat aspartaam vèèl wordt gebruikt in lightproducten.

 

Bovendien is de zoetstof 150 tot 200 keer sterker dan suiker.

Je hebt er als voedingsmiddelenfabrikant dus maar heel weinig van nodig en het is erg goedkoop om te maken.

Daarom zit aspartaam inmiddels in duizenden voedingsmiddelen zoals (suikervrije) frisdranken, limonades, zoetjes en kauwgom.

 

De samenstelling van aspartaam

Om te kunnen beoordelen of aspartaam veilig is, moeten we kijken naar de bestanddelen waaruit aspartaam is opgebouwd.

 

De zoetstof is opgebouwd uit drie bestanddelen:

 

Asparaginezuur

Fenylalanine

Methanol

 

We beginnen met asparaginezuur en fenylalanine.

Dit zijn beide aminozuren die ook in natuurlijke voeding voorkomen.

Deze aminozuren zitten bijvoorbeeld in eiwitrijk voedsel zoals vlees, vis en eieren.

 

Om deze reden is het logisch om aan te nemen dat aspartaam een veilige stof is.

Maar deze aanname is niet juist.

 

Dat komt omdat in natuurlijke voeding maar 5% asparaginezuur en fenylalanine zit.

Deze hoeveelheid kan ons lichaam goed verwerken.

Aspartaam bestaat voor 50% uit fenylalanine en voor 40% uit asparaginezuur.

En dat kan ons lichaam veel moeilijker afbreken.

 

De overige 10% bestaat uit methanol.

Dit is een giftige, alcoholachtige stof die ook in spiritus en sigarettenrook zit.

 

Gezondheidsrisico’s van aspartaam

We weten nu dat aspartaam een chemische en giftige stof is die ons lichaam moeilijk kan afbreken.

 

Het is dus niet verwonderlijk dat er sinds het op de markt komen van aspartaam duizenden meldingen zijn gemaakt van lichamelijke klachten.

Die ontstonden na het consumeren van voedingsmiddelen met deze zoetstof.

 

Dit waren (en zijn) klachten als:

Hoofdpijn

Migraine

Duizeligheid

Prikkelbaar

Angstaanvallen

Slapeloosheid

Problemen met zien

Maag- en darmproblemen

Gejaagdheid

Allergische reacties, zoals erge jeuk bij de anus!

 

Deze korte termijn effecten zijn ook in allerlei onderzoeken naar voren gekomen.

 

Er zijn bovendien veel onderzoeken gedaan naar de lange termijneffecten van aspartaam.

Hieruit zijn een aantal verontrustende gezondheidsrisico’s gekomen waar ik er graag een paar van wil toelichten.

 

Aspartaam beïnvloedt het centrale zenuwstelsel

Wij beschikken over een afweermechanisme dat de hersenen beschermt tegen schadelijke stoffen.

Dit mechanisme heet de bloed-hersenbarrière.

Maar methanol en fenylalanine worden niet tegengehouden door die barrière.

Hierdoor komen deze twee stofjes op allerlei plaatsen in de hersenen waar ze niets te zoeken hebben.

 

Het European Journal of Clinical Nutrition wijdde in 2008 een uitgebreid artikel aan een onderzoek naar de schadelijke effecten van aspartaam op het centraal zenuwstelsel.

De resultaten van dit onderzoek zijn verontrustend.

 

Eén van de bevindingen is dat aspartaam celwanden aantast en uiteindelijk zelfs vernietigt.

Hierdoor krijgt aspartaam nog makkelijker toegang tot de hersenen waardoor uiteindelijk hersenschade kan ontstaan.

 

Overbelasting van zenuwcellen

Zenuwcellen (zoals hersencellen) communiceren met elkaar.

Dat doen zij door signaaltjes naar elkaar te versturen.

 

Er bestaan stoffen die ervoor zorgen dat zenuwcellen meer signaaltjes versturen dan nodig is.

Zo’n stof heet excitotoxine en aspartaam is zo’n stof.

 

Als zenuwcellen overbelast raken kunnen ze daar uiteindelijk door afsterven.

Dit kan leiden tot aandoeningen zoals epilepsie, ADHD en Parkinson.

 

Toenemend risico op hart- en vaatziekten

Een grootschalig Amerikaans onderzoek dat maar liefst 10 jaar duurde heeft een verband gelegd tussen aspartaam en hartaandoeningen.

De onderzoekers concludeerden dat de kans op een hartaandoening met meer dan 30% toeneemt als je iedere dag 2 glazen aspartaamhoudende frisdrank drinkt.

 

Aspartaam is kankerverwekkend

Voordat je leest over de relatie tussen aspartaam en het ontstaan van kanker, wil ik iets onder de aandacht brengen.

Dat is omdat veel onderzoeken hiernaar zijn gedaan op muizen en ratten.

 

Ik ben mij ervan bewust dat het menselijk lichaam anders kan reageren op giftige stoffen.

Maar ik ben ook van mening dat onderzoeken die zijn uitgevoerd op muizen en ratten belangrijke informatie geven over de effecten van aspartaam op ons lichaam.

 

Er is heel veel onderzoek gedaan naar de kankerverwekkende eigenschap van aspartaam.

Er zijn twee onderzoeken die ik wil uitlichten.

 

Het eerste onderzoek is in 2005 afgerond.

Deze studie ontdekte dat de kans op lymfeklierkanker en leukemie met maar liefst 62% toenam bij een groep ratten die dagelijks aspartaam kreeg toegediend.

 

Uit een vergelijkbaar onderzoek dat in 2010 werd uitgevoerd op muizen bleek dat methanol lever- en longkanker veroorzaakte bij mannelijke muizen.

Muizen werden al in de baarmoeder blootgesteld aan aspartaam.

 

Aspartaam vergroot de kans op diabetes

De inname van snelle koolhydraten zoals suiker laat de bloedsuikerspiegel snel stijgen.

Om de bloedsuikerspiegel weer te laten dalen maakt ons lichaam insuline aan.

 

De toegevoegde suikers in onze voeding leggen een behoorlijk hoge druk op het insulinesysteem.

Bovendien weten we allemaal dat suiker niet gezond is voor je.

 

Van aspartaam wordt beweerd dat het gèèn effect heeft op het insulinesysteem.

Het zou daarom dus niet kunnen leiden tot insuline-intolerantie, wat het voorstadium van diabetes type 2 is.

 

Maar uit een onderzoek uit 2014 blijkt dat aspartaam wel degelijk invloed heeft op de suikerstofwisseling en het insulinesysteem.

 

Voedselindustrie: aspartaam is veilig

Zoals je ziet zijn er voldoende wetenschappelijk onderbouwde signalen dat aspartaam niet geschikt is voor consumptie.

 

Desondanks zijn er twee groepen ontstaan: voorstanders en tegenstanders van aspartaam.

 

Onder de tegenstanders van aspartaam zitten mensen die klachten krijgen van aspartaam, kritische consumenten en wetenschappers die aantonen dat aspartaam niet geschikt is voor consumptie.

 

Het valt mij op dat de andere groep, de voorstanders, vooral bestaat uit partijen die op een of andere manier betrokken zijn bij de voedselindustrie.

En deze partijen zijn natuurlijk niet gebaat bij een verbod op aspartaam, want het zit al in duizenden producten.

 

Conclusie: vermijd aspartaam

De partijen die zeggen dat aspartaam niet giftig is, onderbouwen dat vaak met het argument dat de dosering in onze voeding heel laag is.

Er zit dus zo weinig aspartaam in onze voeding dat ons lichaam daar niets van merkt.

 

Het Voedingscentrum onderstreept dat door te zeggen dat aspartaam veilig is zolang je iedere dag onder de aanbevolen dagelijkse inname (ADI) van 40 milligram per kilogram lichaamsgewicht blijft.

Deze hoeveelheid is door de Europese Voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) vastgesteld.

 

Aspartaam zou dus veilig zijn, zolang je er maar niet te veel van binnenkrijgt.

Daar ben ik het niet mee eens en ik zal uitleggen waarom.

 

Ik ben van mening dat je voedsel waaraan een giftige, chemische stof is toegevoegd niet moet consumeren.

 

Zelfs als de hoeveelheid heel klein is.

 

We hebben nu enkele studies bekeken die aangeven dat er wel degelijk gezondheidsrisico’s zijn.

Veel van deze onderzoeken zijn weliswaar uitgevoerd op muizen en ratten.

Maar als de uitkomst zo verontrustend is, kan ik alleen maar concluderen dat aspartaam niet geschikt is voor menselijke consumptie.

 

Waar rook is, is vuur.

En met je gezondheid wil je geen risico’s nemen, toch?

 

Bovendien wordt aspartaam in hèèl veel voedingsmiddelen gebruikt en dat aantal neemt nog steeds toe.

Het etiket hoeft alleen te vermelden dat er gebruik is gemaakt van kunstmatige zoetstoffen.

Daarom is het erg moeilijk om bij te houden hoeveel aspartaam je nu daadwerkelijk binnenkrijgt.

 

Loop dus geen risico en vermijd alle producten waar kunstmatige suikers aan zijn toegevoegd.

 

Aspartaam voorkomt dat je afvalt

Ik wil ten slotte nog één ding benoemen.

En dat is dat je met aspartaam (en andere kunstmatige zoetstoffen) de behoefte naar suiker in stand houdt.

Dat zit zo:

 

Voedingsmiddelen waar aspartaam in zit, hebben vaak nauwelijks tot gèèn voedingswaarde.

Je lichaam kan er niets mee en je krijgt er dus ook geen voldaan gevoel van.

 

Wat er vervolgens gebeurt is dat je trek (naar zoetigheid) niet wordt bevredigd.

Sterker nog: die wordt juist aangewakkerd.

Je lichaam krijgt namelijk niet wat het wil en blijft proberen om dat wél te krijgen.

 

Hierdoor blijf je honger houden en neemt de kans toe dat je uiteindelijk zwicht en kiest voor voeding waar echte suikers in zitten.

En daarmee beland je van de regen in de drup.

 

Ik hoop dat deze e-mail je bewuster heeft gemaakt van de gevolgen van het gebruik van aspartaam.

 

Als het nu nog niet zonneklaar is, dat je Aspartaam helemaal niet zou moeten gebruiken, dan weet ik het niet meer!

 

Vriendelijke groet,

Jasper Alblas

 

donderdag 11 mei 2023

 

web counter