Melk

 

 

Een vriend van mij zei van de week dat melk eigenlijk helemaal niet zo erg goed voor een mens is en daarom dus ook al die heerlijke melkprodukten niet.

Is dat nou waar of niet waar?

In de hele natuur is er geen enkel levend wezen, die uit zichzelf melk drinkt van een ander dier.

 

Op een gegeven moment is de mens melk gaan drinken van bijvoorbeeld koeien en geiten, maar het is niet natuurlijk. Weet je waarom mensen de laatste 40 jaar steeds langer worden, zeker hier in het welvarende Westen?

 

Dat kan wel eens komen door alle koemelk, die we met zijn allen drinken, in grote hoeveelheden, en al jaaaren. En melkproducten zitten in heel veel kant en klare producten.

 

De kwaliteit van koemelk is er op gericht om kalfjes zo snel mogelijk op sterke poten te laten staan en is niet bedoeld voor mensen.

 

Koemelk werkt bij veel mensen sterk slijmvormend en dat kan wel eens de oorzaak zijn van veel problemen met de luchtwegen, chronische verkoudheid, astma e.d.

Ook bepaalde vormen van ontstekingen en keelaandoeningen zouden best eens als oorzaak kunnen hebben: koemelk!

 

En wat hierboven staat geldt natuurlijk ook voor kaas, gemaakt van koemelk. 

Voor 1 kg. kaas is ongeveer 10 liter melk gebruikt.

Kaas is niets anders, dan melk in geconcentreerde vorm.

 

Hoe ik dit allemaal weet?

Wij hebben jaren geleden veel macrobiotische cursussen e.d. gevolgd, die heel leerzaam waren.

Maar de macrobiotiek heeft ook is weg van een sekte, en dat vind ik een groot bezwaar.

 

Suiker is zo'n ander product waarvan het gebruik, zeker in grote hoeveelheden, ook niet zonder risico is.

Overmatig suikergebruik kan leiden tot suikerziekte met alle kwalen, die daar weer bijhoren.

 

Wij zijn al heel lang niet macrobiotisch meer, maar zeker bij bepaalde lichamelijke klachten gebruiken we de macrobiotiek wčl als een soort eerste hulp of leidraad naar het verhelpen van klachten.

 

Groeten,

wvdb

 

woensdag 3 mei 2017