Mighty Servant 3

 

Dockwise's Mighty Servant 3 zinkt 06 December 2006

Het onder Nederlandse vlag varende Dockwise's zwaar-transportschip Mighty Servant 3 is gezonken na het lossen van het boorplatform Aleutian Key voor de kust van Angola.

 

De Aleutian Key was niet beschadigd bij het ongeluk en kon zijn weg vervolgen naar de boorlocatie.

Dockwise vertelde, dat het schip omlaag begon gaan en toen kapseisde.

 

Niemand van de 21 bemanningsleden aan boord van de Mighty Servant 3 is gewond bij het ongeluk en iedereen werd vervoerd naar Luanda.

 

Dockwise vertelde dat de bemanning van het onder Nederlandse vlag varende 27,720 dwt schip - Nederlanders en Filippino - naar huis zijn gegaan.

 

De Mighty Servant 3 rustte op de zeebodem op ongeveer 50 meter diepte, ongeveer twee kilometer uit de Angolese kust, hebben plaatselijke autoriteiten gemeld.

 

Dockwise zei nog niet te weten, hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, maar een onderzoek zal plaats vinden.

 

Mighty Servant 3 zinkende #1 ▲

 

Sea_Giants_11.jpg

Mighty Servant 3 zinkende #2 ▲

 

Mighty Servant 3 zinkende #3 ▲

 

 

Mighty Servant 3 weer in de vaart, na te zijn gezonken geweest.

 

Sea_Giants_6.jpg

 

Vervoer van een duikboot

 

Dockwise, met als thuishaven, de Bermuda's, heeft haar gedeeltelijk afzinkbare zwaar-transportschip Mighty Servant 3 terug in haar vloot sinds 2009, nadat het schip in de nabijheid van Angola in december 2006 was gezonken.

 

Het schip is compleet gerenoveerd door de Grand Bahama Shipyard, nadat het naar de Bahama's was gesleept vanaf Cape Town in Zuidafrika, januari 2007.

De werf heeft het schip vanaf de romp opnieuw opgebouwd, meldde Dockwise in een persbericht.

 

De beide Wärtsilä motoren werden eruit gehaald, volledig gedemonteerd en in onderdelen verscheept naar de Wärtsilä Nederland werkplaats in Zwolle, voor reparatie.

 

Het accommodatie gedeelte is uitgebreid en het schip kan nu maximaal 50 bemanningsleden herbergen, zei het bedrijf in een persbericht.

 

"Dit is herstelproject van een omvang, die nog nooit eerder is gedaan - niemand heeft ooit eerder een schip geborgen, dat 50 meter diep, gedurende vijf maanden, in zeewater heeft gelegen - en het opnieuw in dienst gesteld".

 

Vertelde Dockwise bestuurder Eugène van Dodeweerd in een persverklaring.

 

De Mighty Servant 3 is eind 2009 weer in dienst gesteld.

 

De Mighty Servant 3 zonk in december 2006, nadat het het boorplatform Aleutian Key had gelost, dichtbij de Angolese haven van Luanda.

 

Publicatie: 10 Augustus 2009

 

zaterdag 27 maart 2021