Patience Starten en Handleiding

 

 

Windows XP

Het spel Patience.

 

Ga naar: Start/Ontspanning/Patience  

Klik op: Patience

 

Het doel van het spel is om met alle kaarten van het spel vier gesorteerde stapels te maken van de aas tot de koning.

 

Opdracht:

U start Patience via het startmenu.

Ga met de muis naar Start, met de muis omhoog naar Programma’s, naar rechts naar Bureau-accessoires, dan naar rechts en dan naar beneden naar Ontspanning, dan op Patience klikken.

In het midden van het beeldscherm liggen 7 rijen met kaarten. In de eerste rij ligt één kaart, in de tweede twee, in de derde drie enz. Als op één van deze of meer rijen een aas open ligt verplaatst u de aas naar één van de lege plekken rechtsboven in het beeldscherm.

Linksboven ligt een stapel kaarten. Dit zijn de speelkaarten. Klik op de stapel, er komt nu een kaart naast te liggen. Deze kaart kun je aanleggen / verplaatsen. Dit doet u door te slepen.

 

De kaarten  moeten aangelegd worden in aflopende volgorde met een afwisselende kleur, rood zwart om en om. Bijvoorbeeld u kunt harten 5 neerleggen op klaver 6.

De vier gesorteerde stapels rechtsboven in het scherm vormt u in oplopende volgorde, te beginnen met de aas (1) dan de 2 enz. Er zijn vier stapels. Een stapel voor ruiten, voor harten, voor klaveren en voor schoppen.

U kunt ook een rij (aantal kaarten) van de ene naar de andere rij slepen door de bovenste kaart met de muis te pakken, ingedrukt houden en vast te houden en dan slepen.

 

Als u geen kaarten meer kunt verplaatsen, klikt u op de hoofdstapel linksboven om de kaarten weer te draaien. U kunt weer verder met spelen.

Op een lege plek kunt u een koning neerleggen en dan weer aansluiten.

Kunt u niet meer verder met het spel dan klikt u op Spel, dan op Delen. U kunt met een nieuw spel beginnen.

 

In Windows 8.1 en W10 is Patience niet meer aanwezig.

 

 

Vul onderin in:        Microsoft Solitaire Collection

Druk op:                  Enter

Bovenin klik je op: Microsoft Solitaire Collection

 

 

 

Kies een spel            

 

U kunt het bij Microsoft ophalen:

 

http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-8/solitaire-minesweeper-hearts

Op zoek naar de gratis spelletjes in Windows 10, zoals Solitaire? Wanneer je Windows 8 hebt overgeslagen en nog gewend bent deze te vinden onder 'Ontspanning' in het startmenu, dan zitten deze games goed verstopt.

Mocht je nog ergens een Windows XP hebben, dan zijn de spelletjes van daaruit wel simpelweg te kopiëren naar Windows 10.

Ze werken nog ook!

 

dinsdag 29 maart 2016