Popeye the Sailorman overzicht van mijn films op DVD

 

 

Geschiedenis

 

Popeye en Olijfje

 

De tekenfilms worden gekenmerkt door telkens dezelfde plot: Popeye de zeeman en Brutus (Amerikaanse naam Bluto), zijn vijand, nemen het tegen elkaar op om het hart van Olijfje (Amerikaanse naam Olive Oyl), de dochter van Castor Oyl, te veroveren. Popeye moet altijd het onderspit delven. Hij krijgt altijd op een of andere magische manier een portie spinazie te verwerken die hem superkrachten geeft en hem in staat stelt Brutus een lesje te leren na het mompelen van can't stand it no more.

 

Aanvankelijk fungeerde Popeye als een bijfiguur in de verhalen over de schipper Castor Oyl. Deze nam Popeye als matroos in dienst.

De figuur Popeye werd binnen de kortste keren een held. Voor volwassenen werd Popeye het prototype van de kleine man die slechts geweld aanwendde als hij daartoe gedwongen werd. Vele Amerikaanse militairen droegen in de oorlogsjaren een Popeye-tatoeage.

Door de Popeye-rage steeg de spinazieconsumptie in de USA destijds met 30 procent.

 

Na de vroegtijdige dood van de bedenker de 43-jarige Segar in 1938 ten gevolge van leukemie zetten zijn assistenten de populaire strip voort. In die tijd was Popeye populairder dan Mickey Mouse. Vooral Bud Sagendorf toonde zich bijzonder geļnspireerd en zou de spinaziemythe helpen ontstaan tijdens de tweede wereldoorlog. Omdat niet kon worden voorzien hoe lang de oorlog zou duren, wilde de regering de mensen aanpraten wat zuiniger om te springen met vlees, want ondanks de grote veestapel moesten reusachtige hoeveelheden vlees in de Verenigde Staten worden ingevoerd. Daartoe liet men de populaire stripfiguur Popeye spinazie promoten.

 

De tendentieuze strip verscheen in de kranten, de cartoons draaiden in zowat alle bioscopen en eindigden steevast met het door iedereen meegebrulde Popeye-lied.

 

Deze beschrijving komt uit Wikipedia

 

Popeye DVD #1 bevat:

 

Popeye de Timmerman

Tot de Uiterste Piste

Popeye de Slaapwandelaar

Een Kolos van een Verhaal

Popeye Gaat Zeilen

Een Zeehond met  Aantrekkingskracht

Ongebruikelijk Onstuimige Blauwe Lucht

 

Popeye DVD #2: onbreekt

 

Popeye DVD #2 Spaans bevat:

Insect to Injury

Greek Mirthology

Gopher Spinach

The Crystal Bawl

Bride and Gloom

A Haul in One

Shuteye Popeye

Nearly Weds

Sindbad the Sailor

 

Popeye DVD #3 bevat:

 

Popeye's Voorouders

Popeye Bezemt de Zeeheks Weg

De Tegenvallende Tienkamp

Het ijs Valt Niet  Ver Van de Boom

Haai in Zicht

Moeder de Gans Slaat op Hol

Kamperen Tot je er Bij Neervalt

 

Popeye DVD #4 bevat:

 

Popeye Tegen Machine

De Spinaziewedstrijd

Ballet Gezwets

Agent in Yukon

De Laadkoningin

Een Rots in de Branding

 

dinsdag 27 december 2011