Samenreiskorting NS OV-chipkaart

Met een NS-abonnement mag u in de voordeeluren maximaal 3 personen met 40% korting met u mee laten reizen. Vanaf 9 juli dient uw medereiziger Samenreiskorting op de eigen OV-chipkaart te zetten bij de NS-kaartautomaat of NS-servicebalie. Dit kan op een anonieme of persoonlijke OV-chipkaart met daarop minimaal € 10 saldo en gaat als volgt bij de NS-kaartautomaat:

 

1.    Uw medereiziger houdt zijn OV-chipkaart tegen het OV-chipkaartlogo rechtsonder op de NS-kaartautomaat.

2.    Kiest voor ‘Laden overige producten’, vervolgens ‘Samenreiskorting’ en de gewenste klasse.

3.    Klikt op 'Akkoord' en houdt zijn OV-chipkaart opnieuw tegen het OV-chipkaartlogo rechtsonder op de NS-kaartautomaat.

4.    Uw medereiziger zet voldoende saldo op de eigen OV-chipkaart. Voor Samenreiskorting is minimaal €10 nodig om te kunnen reizen.

5.    Uw medereiziger checkt zelf in tijdens de voordeeluren en aan het einde van de reis uit en reist met 40% korting.

 

Laadt u altijd eerst uw saldo of product op uw OV-chipkaart en check daarna pas in.

 

Samenreiskorting vervalt automatisch 35 minuten na uitchecken. Checkt uw medereiziger binnen 35 minuten weer in bij NS of een andere treinvervoerder dan kan hij nog steeds met Samenreiskorting met iemand meereizen. Voor een terugreis moet Samenreiskorting opnieuw op de OV-chipkaart gezet worden.

Reist u ook weer samen terug, dan dient Samenreiskorting opnieuw op de OV-chipkaart van uw medereiziger gezet te worden bij de NS-kaartautomaat. Reist uw medereiziger alleen verder? Dan moet hij Samenreiskorting van zijn kaart verwijderen. Dit kan bij de NS-kaartautomaat. 35 minuten na uitchecken vervalt de Samenreiskorting automatisch.

 

Handig om te weten

De voordeeluren zijn van maandag t/m vrijdag na 9.00 uur, in de weekenden en op feestdagen de hele dag. In de vakantiemaanden juli en augustus en de week tussen kerst en oud en nieuw reist u ook de hele dag met 40% korting.

 

Bron:

http://www.ns.nl/reizigers/ovchipkaart/reizen/samenreiskorting.html

 

zaterdag 27 september 2014