WhatsApp-bericht ongemerkt lezen

 

Zo kun je ongemerkt een WhatsApp-bericht lezen

 

Door: Chwhynny Overbeeke | 31 maart, 07:13

 

WhatsApp laat de afzender weten of je een bericht gelezen hebt op je smartphone door twee blauwe vinkjes onder het bericht te zetten. Hier laten we zien hoe je dit kunt voorkomen, n hoe je met een omweg een bericht als ongelezen kunt markeren.

 

Het kan voorkomen dat je niet (meteen) wilt dat iemand kan zien dat je het WhatsApp-berichtje gelezen hebt dat hij of zij naar jou gestuurd heeft. Sommige mensen worden namelijk zenuwachtig of boos als ze zien dat je iets gelezen hebt maar er niet op reageert, terwijl jij het misschien gewoon alleen maar erg druk hebt en pas later kunt antwoorden. Om een hoop gedoe te voorkomen, of om wat meer privacy te krijgen, kan het daarom prettig zijn om de blauwe vinkjes van WhatsApp uit te schakelen.

Lees ook: 3 handige tips voor WhatsApp: http://computertotaal.nl/apps-software/3-handige-tips-voor-whatsapp-how-to-67991

Standaard laat WhatsApp de afzender weten of zijn of haar bericht verzonden, aangekomen of gelezen is. Dit wordt respectievelijk aangegeven door een grijs vinkje, twee grijze vinkjes en twee blauwe vinkjes. Voor groepsgesprekken kun je de vinkjes niet uitschakelen, maar voor individuele gesprekken kan dit wl.

 

Blauwe vinkjes helemaal uitschakelen

Je kunt de functie in de app zelf uitschakelen, maar dat betekent ook dat jij zelf ook niet kunt zien of jouw berichten gelezen zijn of niet. Als je dat niets uitmaakt, dan kun je deze optie volledig uitschakelen door WhatsApp te openen en naar Settings > Account > Privacy te gaan. Haal het vinkje weg bij Read receipts, en voortaan zullen er in individuele gesprekken geen blauwe vinkjes meer worden weergegeven.

 

Markeren als ongelezen

Als je zelf wel wilt kunnen zien of mensen jouw berichten gelezen hebben, dan kun je met een trucje voorkomen dat een bericht bij de afzender als gelezen gemarkeerd wordt. Deze truc werkt echter niet op alle apparaten.

 

Je moet dan zodra je een notificatie krijgt dat je een WhatsApp-bericht ontvangen hebt je apparaat in de vliegtuigmodus zetten, zodat er geen wifi of mobiele dataverbinding is. Vervolgens kun je het bericht ongemerkt openen en lezen omdat WhatsApp geen verbinding met haar servers kan maken om aan te geven dat het bericht gelezen is.

 

Als je klaar bent met lezen moet je het gesprek sluiten en onder Chats het gesprek ingedrukt houden. Kies in het menu dat verschijnt Mark as unread. Vervolgens kun je veilig je wifi en dataverbinding weer inschakelen.

 

Op sommige apparaten is het mogelijk om de WhatsApp-notificatie te vergroten zonder het bericht te openen. Het lezen van de notificatie zal niet tot gevolg hebben dat er twee blauwe vinkjes naar de afzender gestuurd worden omdat het bericht in WhatsApp zelf op deze manier ongelezen blijft.

 

Bron: http://computertotaal.nl/smartphone/zo-kun-je-ongemerkt-een-whatsapp-bericht-lezen-69365

 

vrijdag 1 juli 2016